Good luck new freshman!

In this section, you will find the tutors' introductions and concise answers to the most common questions.

You have achieved the sought-after and desired study place at the UEF Law School. The study place you have reached offers you the opportunity to develop yourself, many challenges and great future prospects as a special expert in law!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella juridiikan erikoisaloille suuntautuvaa yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutusta opiskelevien ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Welcome to Legio!

In this section, you will find the tutors' introductions and concise answers to the most common questions.

You have achieved the sought-after and desired study place at the UEF Law School. The study place you have reached offers you the opportunity to develop yourself, many challenges and great future prospects as a special expert in law!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Welcome to Legio!

Tuutorit 2024 - 2025

Tuutorit auttavat opintojen aloittamisessa. Jos jokin mietityttää, ota yhteys kehen tahansa tuutoriin. Liitythän myös vuoden 2024-2025 fuksien Facebook-ryhmään, missä tapahtuu suurin osa fuksiviikkojen tiedotuksesta!

Karoliina Karjalainen

Tuutori & Fuksivastaava

Moikka!
 
Mun nimi on Karoliina ja toimin tänä vuonna fuksivastaavana, sekä oon myös hallituksessa toisena yritys- ja yhteistyövastaavana. Oon 19-vuotias, mutta täytän syksyllä 20. Pääsin opiskelemaan julkisoikeutta suoraan lukiosta ylioppilastodistuksella 2023, eli alotan syksyllä toisen vuoden opinnot. Asustelen tällä hetkellä Joensuussa, mutta ihan alun perin oon kotoisin Mikkelistä ja myöhemmin oon asunut myös Orimattilassa. Fuksivuosi toi mukanaan paljon hyviä muistoja, mutta lempparijuttu oli ehdottomasti ensimmäinen opiskelijavappu tai sitten omat fuksiviikot viime syksynä!
 
Mulle saa aina tulla juttelemaan, jos on jotain mielessä tai kaipaa kaveria! Superisti onnea opiskelupaikasta ja toivottavasti nähdään syksyllä!
 
Tervetuloa Joensuuhun ja Legioon <3

 

 

Moikka kaikille tuleville fukseille!
 
Mun nimi on Sonja ja olen 20-vuotias. Oon kotoisin ihan täältä Joensuusta ja syksyllä tuun olemaan yksi teidän vertaistuutoreistanne. Pääsin opiskelemaan suoraan todistusvalinnalla 2023, joten tulevana syksynä starttailen toisen vuoden opintoja, vaikka pääainetta en olekaan vielä päättänyt. 
 
Fuksivuosi meni itellä kyllä niin nopeasti, että yhtä tiettyä lempimuistoa on kyllä vaikeata valita. Lempparitapahtumia on varmaankin ollut Legion järjestämät sitsit ja alkusyksyn kaupunkisuunnistus. 
 
Kannattaa ihmeessä laittaa viestiä, jos joku tulevasta syksystä askarruttaa tai tulee mitään muuta kysyttävää! Me kaikki tuutorit ollaan täällä teidän auttamista varten 😊. 
 
Onnittelut kaikille uudista upeasta opiskelupaikasta ja syksyllä sitten nähdään!

Sonja Ovaskainen

Tuutori

Pinja Suoranta

Tuutori

Moikka!

Mun nimi on Pinja, oon 19-vuotias ja kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta muutin tänne Joensuuhun kahden kissani kanssa. Pääsin todistuvalinnalla sisään, ja aloitin opinnot 2023 syksyllä.

Lempparimuistona varmaan fuksi- ja vappuviikot, kun oli paljon erilaisia tapahtumia ja pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin! Lempparitapahtumat ovat ehdottomasti sitsit, ja niissä muhun voikin törmätä useimmiten.

Heta Suominen

Tuutori

Petra Vesterinen

Tuutori

Moikka fuksit,


Ensinnäkin onnea uudesta opiskelupaikasta! Mun nimi on Petra ja oon 20-vuotias, kotoisin pieneltä paikkakunnalta nimeltä Keitele. Pääsin itse syksyllä 2023 suoraan todistusvalinnalla sisään, eli aloitan toisen vuoden opintoja.

 

Yhtä tiettyä lempimuistoa omalta fuksivuodelta on hankala valita, koska vuodesta kokonaisuudessaan jäi tosi hyvä fiilis! Tapahtumista tulee aina hyviä muistoja, tai ainakin hauskoja tarinoita 🙂


Nähdään syksyllä! 

Moikka fuksit ja isot onnittelut opiskelupaikasta!

Mä oon Anna 20-vuotias toisen vuoden opiskelija ja mulla on pääaineena siviilioikeus. Mä tulin opiskelemaan tänne suoraan lukiosta ja samalla muutin ekaa kertaa omilleni. Jos siis mikään mietityttää opintojen aloittamisessa niin kysykää rohkeesti vaa, todennäköisesti mua on mietityttänyt samat asiat.

Harrastuksina mulla on salilla käynti ja kasvien hoito. Lemppari muisto on tyylimoka-sitsit, jotka oli mun ensimmäiset sitsit.

Toimin myös tämän vuoden etätuutorina etäopiskelijoille.

Anna Paananen

Tuutori

Iida-Mari Takanen

Tuutori

Moikka fuksit!

Mie olen Iida-Mari Takanen. Olen 23-vuotias julkisoikeuden opiskelija ja yksi teidän tuutoreistanne. Pääsin opiskelemaan todistusvalinnan kautta, ja aloitin opinnot syksyllä -22. Aloitan siis syksyllä kolmannen vuoden opinnot. Pääaineeksi valitsin pitkän pohdinnan jälkeen ympäristöoikeuden ja sivuaineina olen lukenut hallinto-oikeutta sekä saksan kieltä. Vapaa-aikaa tykkään viettää erilaisten kestävyyslajien parissa

Legion tapahtumista kertyi oman fuksivuoden aikana lukuisia niin hyviä muistoja, että päädyin itse järjestämään kaikenlaisia illanistujaisia tapahtumavastaavan roolissa. Eniten tykkään sitsaamisesta ja yksi paras muisto opiskelijaelämään liittyen onkin viime vuoden vapun saunasitsit.

Uusille fukseille haluaisin sanoa, että muistakaa fuksiviikoilla juoda vettä ja vaihtaa sukat!

Onnittelen vielä kaikkia hienon opiskelupaikan saavuttamisesta ja nähdään syksyllä!

Fuksi-FAQ: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onnea opiskelupaikasta! Muista ottaa opiskelupaikkasi vastaan Opintopolussa ja ilmoittautua läsnäolevaksi yliopiston ohjeiden mukaan. Tutustu yliopiston uuden opiskelijan perehdytykseen UEF Kamussa.

Opintotukea voit hakea Kelan asiointipalvelussa. Täytä hakemus ajoissa ja muista myös asumistuki!

Opiskelija-asunnoista Joensuussa vastaa Joensuun Elli. Tarjolla on niin soluja kuin yksiöitä ja perheasuntoja.

Kannattaa hyödyntää myös Facebook-ryhmiä ja muita vuokrailmoitusalustoja, kuten Toria. Joensuussa on paljon yksityisiä vuokranantajia.

Voit ottaa käyttöösi Frankin tai Pivon opiskelijakortin. Lisätietoa opiskelijakortista saat UEF Kamusta ja ISYY:n sivuilta.

Kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi muistiinpanovälineet ja opiskelijakortti tai opiskelutodistus opiskelijahintaista ruokailua varten.

Ensimmäisinä päivinä esimerkiksi tutustutaan yliopistoelämään, kampukseen ja opiskelukavereihin tuutoreiden ja yliopiston henkilökunnan johdolla. Aikataulu löytyy Smart Startista ja facebookin fuksiryhmästä.

Yleensä ilta-aikaan ja viikonloppuisin tuutorit ja ainejärjestö järjestävät vapaamuotoisempaa ohjelmaa.

Legion viininpunaiset haalarit tilataan fuksiviikkojen aikana, tuutorit tiedottavat tarkemmin haalarisovituksesta. Haalarit ovat vain Legion varsinaisille jäsenille.

Jäsenyys ei ole pakollinen. Kuitenkin tapahtumiin osallistuminen fuksiviikkojen jälkeen edellyttää jäsenyyttä, samoin kaikki muut Legion edut ovat vain jäsenille. Myös edunvalvonta.

Avoimen yliopiston opiskelijat ovat myös tervetulleita fuksiviikoille. Avoimen opiskelijat voivat liittyä Legion kannattajajäseniksi ja päästä nauttimaan Legion jäseneduista.

YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö vastaa opiskelijoiden terveydenhuollosta. Muista maksaa YTHS-maksu!
Myös kunnallinen terveydenhuolto on käytettävissä.

Joensuu on pyöräilykaupunki, joten oma polkupyörä riittää hyvin kulkemiseen ja sitä voi suositella kaikille. Käytettyjä pyöriä löytyy halvalla jos sellaista ei vielä omista. Lisäksi Joensuussa on sisäinen bussiliikenne kauempana asuvia varten. VR kulkee Joensuusta muualle Suomeen, jos koti-ikävä yllättää, samoin monet bussiyhtiöt.

Tapahtuu tämän ohjeen mukaan uusilla opiskelijoilla. Viimeistään 31.8!

Itä-Suomen yliopistossa on oikeustieteiden laitos. Mittarista riippuen UEF:in oikeustieteiden laitos on Suomessa suurimpien joukossa!

Vertaistuutori on kunkin opiskelualan ylemmän vuosikurssin, tyypillisesti toisen vuoden opiskelija, joka haluaa auttaa uutta opiskelijaa sujuvaan opintojen alkuun. Vertaistuutorit perehdyttävät uusia opiskelijoita yliopiston käytäntöihin, esittelevät opiskelijoille tarkoitettuja palveluita ja tutustuttavat yliopistoympäristöön sekä opiskelupaikkakuntaan. He voivat kertoa myös käytännön vinkkejä opiskelemisesta ja muusta opiskelijaelämästä.

Apua opintoihin saa amanuensseilta and opinto-oppaasta. Kandin opinto-opas ja maisterin opinto-opas. Myös opettajatuutorit auttavat.

Oikeustieteiden laitoksen vastuunjakotaulukosta näet suuripiirteisen työnjaon.

Tottakai osallistut. Sisäänpääsyväylästä riippumatta kaikki ovat uusia fukseja ja ovat tervetulleita fuksiviikoille ja Legion toimintaan. Erohan on vain siinä, mitä kussseja lähtee seuraavaksi suorittamaan.

en_GBEnglish (UK)