Good luck new freshman!

In this section, you will find the tutors' introductions and concise answers to the most common questions.

You have achieved the sought-after and desired study place at the UEF Law School. The study place you have reached offers you the opportunity to develop yourself, many challenges and great future prospects as a special expert in law!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella juridiikan erikoisaloille suuntautuvaa yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutusta opiskelevien ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Welcome to Legio!

In this section, you will find the tutors' introductions and concise answers to the most common questions.

You have achieved the sought-after and desired study place at the UEF Law School. The study place you have reached offers you the opportunity to develop yourself, many challenges and great future prospects as a special expert in law!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Welcome to Legio!

Tuutorit 2023 - 2024

Tuutorit auttavat opintojen aloittamisessa. Jos jokin mietityttää, ota yhteys kehen tahansa tuutoriin. Liitythän myös vuoden 2023-2024 fuksien Facebook-ryhmään, missä tapahtuu suurin osa fuksiviikkojen tiedotuksesta!

Sofia Norrbacka

Tuutori & Fuksivastaava

Moikka fuksit,

Mun nimi on Sofia Norrbacka. 24 -vuotias eteläpohjalainen ja pian vuoden asustellut Joensuussa. Tulin avoimen väylän kautta sisään ja aloitin tutkinto-opiskelijana syksyllä 2022. Käytännössä aloitan siis kolmannen vuoden opinnot.

Pääaineena rakas ympäristöoikeus ja sivuaineena maantiede -ja ympäristöpolitiikka.

Hauska fakta: omaan epäilyttävän monta vastuualuetta syksyllä 2023. Hauskuus on se, että nautin siitä.

Lempitapahtumat ovat approt ja vujut. Lempimuistona on fuksiviikot tai oikeastaan kaikki yhdessäolo yhteensä.

Onnea opiskelupaikasta, tervetuloa ja nähdään pian!

Hei, olen Sanna-Tiia. Aloitin opinnot Joensuussa avoimessa ja pääsin sitä kautta myös sisään. Todennäköisesti valitsen pääaineeksi finanssioikeuden. Se on tähän mennessä tuntunut hyvälle ja itseä kiinnostavalle. Hauska (huolestuttava?) fakta minusta on, että juon vähintään 5 kuppia kahvia päivässä…mikä varmaan selittää mm. minun yliaktiivisuuden, unettomuuden ja vapinat (hups). Toisaalta se tarkoittaa sitä, että olen kellon ympäri tavoiteltavissa! Yksittäistä lempi muistoa on kyllä vaikea valita, kun niitä on niin monta. Päällimmäisenä nyt nousee mieleen munajahti, kun hikisenä kierrettiin loska sateessa etsien munia. Tai minun ensimmäiset approt. Ja tietenkin pitää vielä mainita Legion viinikerho, josta olen saanut joka kerta uusia lempi muistoja (tai ainakin uusia lempi viinejä).

Sanna-Tiia Rouvinen

Tuutori

Nadia Shams

Tuutori

Moikka!

Mä oon Nadia ja pääsin sisään avoimen väylän kautta 2022 syksyllä. Opiskelen pääaineena hyvinvointioikeutta.

Hauska fakta musta: Rakastan edelleen juhlistaa synttäreitä (omia ja muiden) yhtä paljon kuin pikkulapsena. <3

Mun lempimuisto on varmaankin fuksiviikot kokonaisuudessaan — ne oli ihan huiput ja oli tosi kiva päästä tutustumaan uusiin ihmisiin!

Moikka uudet fuksit ja erittäin suuret onnittelut opiskelupaikasta!

Mun nimi on Henri Tauriainen. Oon 24-vuotias, alun perin pudasjärveläinen, nyt pari vuotta Joensuussa asunut julkisoikeuden opiskelija ja yksi teidän tuutoreistanne. Pääsin opiskelemaan avoimen väylän kautta ja syksyllä aloitan kolmannen vuoden opinnot. Pääaineeksi valikoitui hallinto-oikeus ja sivuaineena opiskelen ympäristöoikeutta.

Aikaa kulutan aika pitkälti kotona laiskottelemassa, Portti54:lla, opiskelijabileissä ja töissä. Niin ja kai sitä joskus opiskellakin pitäis. Kaikki Legion järkkäämät tapahtumat on olleet aivan mahtavia ja mut löytääkin melkeenpä aina niistä, mutta jos aivan pakko on valita, niin ehdottomat lempparitapahtumat tähän mennessä ovat olleet kummatkin Tour De Itä-Suomet, jotka kävin viime syksynä polkemassa peräkkäisinä päivinä kummassakin kampuskaupungissa. Jos teillä on siis kiinnostusta lähteä mukaan ens syksynä polkemaan niin hit me up!

Hauskana faktana kertoisin itsestäni sen, että olen melkoinen saunoja. Esimerkillisestä saunomisesta ja armottomasta löylyjenkestosta minut on ylennetty saunamajurin arvoon ja haalareissa komeileekin saunomismerkki.

Vielä kerran onnittelut, kohta nähdään!

Henri Tauriainen

Tuutori

Kalle Huttunen

Tuutori

Moi uusi fuksi ja tervetuloa Legioon!

Oon Kalle Huttunen 22-vuotias kolmannen vuoden Finanssioikeuden pääaineopiskelija ja yksi teidän tuutoreista. Pääsin ite opiskelemaan oltuani ensin 1 vuoden avoimen väylän opinnoissa.

Oon asunut koko elämäni Joensuussa ja kokenut täällä kaiken, joten uskallan väittää tietäväni kaikki Joensuun hyvät paikat joissa kannattaa käydä. Mun harrastukseni ovat kuntosali, avantouinti ja Onni-koiran kanssa lenkkeily.

Yliopistoelämä toi jo lyhyessä ajassa hyviä muistoja. Sanoisin että parhaimpia muistoja on sitseiltä ja vapun ajalta.

Meitä tuutoreita saa lähestyä, kun jokin asia askarruttaa mieltä tai kun tekee mieli vaikka vaihtaa kuulumisia. Me ollaan täällä just teitä varten. Nähään syksyllä!

Moikka uudet fuksit!

Mun nimi on Janina Laukkanen. Pääsin yliopistoon todistusvalinnalla ja mun pääaine on rikos- ja prosessioikeus. Hauska fakta musta: en osaa pitää kasveja elossa. Approt on mun lempparitapahtumia ja parhaat muistot on fuksiviikoilta!

Janina Laukkanen

Tuutori

Fuksi-FAQ: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onnea opiskelupaikasta! Muista ottaa opiskelupaikkasi vastaan Opintopolussa ja ilmoittautua läsnäolevaksi yliopiston ohjeiden mukaan. Tutustu yliopiston uuden opiskelijan perehdytykseen UEF Kamussa.

Opintotukea voit hakea Kelan asiointipalvelussa. Täytä hakemus ajoissa ja muista myös asumistuki!

Opiskelija-asunnoista Joensuussa vastaa Joensuun Elli. Tarjolla on niin soluja kuin yksiöitä ja perheasuntoja.

Kannattaa hyödyntää myös Facebook-ryhmiä ja muita vuokrailmoitusalustoja, kuten Toria. Joensuussa on paljon yksityisiä vuokranantajia.

Voit ottaa käyttöösi Frankin tai Pivon opiskelijakortin. Lisätietoa opiskelijakortista saat UEF Kamusta ja ISYY:n sivuilta.

Kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi muistiinpanovälineet ja opiskelijakortti tai opiskelutodistus opiskelijahintaista ruokailua varten.

Ensimmäisinä päivinä esimerkiksi tutustutaan yliopistoelämään, kampukseen ja opiskelukavereihin tuutoreiden ja yliopiston henkilökunnan johdolla. Aikataulu löytyy Smart Startista ja facebookin fuksiryhmästä.

Yleensä ilta-aikaan ja viikonloppuisin tuutorit ja ainejärjestö järjestävät vapaamuotoisempaa ohjelmaa.

Legion viininpunaiset haalarit tilataan fuksiviikkojen aikana, tuutorit tiedottavat tarkemmin haalarisovituksesta. Haalarit ovat vain Legion varsinaisille jäsenille.

Jäsenyys ei ole pakollinen. Kuitenkin tapahtumiin osallistuminen fuksiviikkojen jälkeen edellyttää jäsenyyttä, samoin kaikki muut Legion edut ovat vain jäsenille. Myös edunvalvonta.

Avoimen yliopiston opiskelijat ovat myös tervetulleita fuksiviikoille. Avoimen opiskelijat voivat liittyä Legion kannattajajäseniksi ja päästä nauttimaan Legion jäseneduista.

YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö vastaa opiskelijoiden terveydenhuollosta. Muista maksaa YTHS-maksu!
Myös kunnallinen terveydenhuolto on käytettävissä.

Joensuu on pyöräilykaupunki, joten oma polkupyörä riittää hyvin kulkemiseen ja sitä voi suositella kaikille. Käytettyjä pyöriä löytyy halvalla jos sellaista ei vielä omista. Lisäksi Joensuussa on sisäinen bussiliikenne kauempana asuvia varten. VR kulkee Joensuusta muualle Suomeen, jos koti-ikävä yllättää, samoin monet bussiyhtiöt.

Tapahtuu tämän ohjeen mukaan uusilla opiskelijoilla. Viimeistään 31.8!

Itä-Suomen yliopistossa on oikeustieteiden laitos. Mittarista riippuen UEF:in oikeustieteiden laitos on Suomessa suurimpien joukossa!

Vertaistuutori on kunkin opiskelualan ylemmän vuosikurssin, tyypillisesti toisen vuoden opiskelija, joka haluaa auttaa uutta opiskelijaa sujuvaan opintojen alkuun. Vertaistuutorit perehdyttävät uusia opiskelijoita yliopiston käytäntöihin, esittelevät opiskelijoille tarkoitettuja palveluita ja tutustuttavat yliopistoympäristöön sekä opiskelupaikkakuntaan. He voivat kertoa myös käytännön vinkkejä opiskelemisesta ja muusta opiskelijaelämästä.

Apua opintoihin saa amanuensseilta and opinto-oppaasta. Kandin opinto-opas ja maisterin opinto-opas. Myös opettajatuutorit auttavat.

Oikeustieteiden laitoksen vastuunjakotaulukosta näet suuripiirteisen työnjaon.

Tottakai osallistut. Sisäänpääsyväylästä riippumatta kaikki ovat uusia fukseja ja ovat tervetulleita fuksiviikoille ja Legion toimintaan. Erohan on vain siinä, mitä kussseja lähtee seuraavaksi suorittamaan.

en_GBEnglish (UK)