Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry eli tuttavallisemmin YKA on juuri sinun alasi etujärjestö, ammatillinen tietopankki ja sparraajasi kohti työelämää jo opintojen aikana! Osana YKAn tiivistä yhteisöä vaikutat ja teet sekä omasta että muiden työelämästä entistä parempaa.

YKA on ammattijärjestö, joka yhdessä opiskelijajärjestönsä Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaiden, eli SYYn, kanssa pitää yhteiskuntaosaajien puolta opiskelu- ja työelämässä. YKA ja SYY ovat olemassa, jotta jokainen yhteiskunta-alan osaaja voi opiskella rauhassa, tehdä merkityksellistä työtä sekä tasapainottaa työ- ja yksityiselämää. SYYllä on kahdeksan paikallisjärjestöä, joista kampuksellasi toimii SYY-Joensuu.

Miksi YKA?

Työelämä

Kohti työelämää YKAn kanssa: Tutustu opiskelijoiden työnhakuvalmennukseen sekä kattaviin vinkkilistoihin ja oppaisiin, joista saat kannustusta ja hyödyllisiä vinkkejä työelämään! Löydä kooste täältä.

Paikallisuus

Paikallinen ja valtakunnallinen oman alasi yhteisö: YKAn opiskelijajärjestö SYYllä on paikallistoimintaa kahdeksalla paikkakunnalla. Lähde mukaan SYYn toimintaan tutustumaan hyviin tyyppeihin ja oppimaan työelämästä! Lisätietoa täällä.

Mahdollisuudet

Tutustu yhteiskunta-alan mahdollisuuksiin! Mitä kaikkea yhteiskunta-alaa opiskeleva voi tehdä työkseen? Mikä on alamme mediaanipalkka tai sopiva harjoittelupalkka? Mikä puhututtaa juuri nyt yhteiskunta-alalla? YKAn kanssa pysyt ajan tasalla siitä, mitä alallamme tapahtuu. Tutustu alaasi lukuina täällä.

Miten jäseneksi

Opiskelijan jäsenyys maksaa vain 28 euroa vuodessa (eli vain 2,3 e/kk) ja pääset osaksi alasi yhteisöä ja askeleen lähemmäs työelämää! Opiskelijat ovat oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin ja palveluihin kuin valmistuneetkin jäsenet. Älä unohda ainakaan palkka- ja lakineuvontaa tai matka- ja tapaturmavakuutusta, jotka jo yksinään antavat sinulle jäsenmaksun moninkertaisena arvona takaisin. 

 
fiSuomi