design your own website

MIKÄ LEGIO?

Legio Ostiensis ry eli Legio on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa oikeustieteiden laitoksella opiskelevien ainejärjestö. Ainejärjestö yhdistää saman tieteenalan opiskelijat: se ajaa jäsentensä etua osana yliopistoyhteisöä ja tarjoaa mahdollisuuksiensa mukaan erilaista toimintaa opintojen ohelle. Järjestöön voi liittyä oikeustieteiden laitoksen pääaineopiskelija, pois lukien pääaineiden ympäristöpolitiikka ja -oikeus sekä filosofia opiskelijat. Pääaineopiskelijoilla tarkoitetaan sekä perus- että jatkotutkinto-opiskelijoita.

Legio on yksi Itä-Suomen yliopiston nuorimmista ainejärjestöistä. Se perustettiin syyskuussa 1997, kun julkisoikeuden pääaineopinnot tulivat mahdolliseksi. Oikeustieteiden laitos on perustettu elokuussa 1998, mistä lähtien nimenä oli vuoden 2002 alkuun asti julkisoikeuden laitos. Nuoresta iästään huolimatta Legio on aktiivinen ja toimiva ainejärjestö. Toiminnassamme tärkeintä on tarjota huveja ja hyötyä jäsenillemme. Tarjoamme jäsenistölle mm. kirja-alennuksia, järjestämme ekskursioita ja tietenkin bileitä.

Legion inspehtoorina toimii professori Matti Tolvanen.

TUTKINNOT

HTK/HTM

Juridiikan erikoisaloille pätevöittävä yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutus johtaa HTK- ja HTM-tutkintoihin. Koulutusta on suunnattu pääaineittain osaamisalueille, joilla työmarkkinoilla on kysyntää erikoistuneista juridiikan asiantuntijoista. Tutkinnot perustuvat pääainemalliin eli opiskelijat syventyvät valitsemaansa oikeudenalaan perinteisiä oikeustieteellisiä tutkintoja laajemmin.

PÄÄAINEET

Tutkintojen pääaineena voi opiskella eurooppaoikeutta, finanssioikeutta, hallinto-oikeutta, oikeustaloustiede- ja lainsäädäntötutkimusta, rikos- ja prosessioikeutta, siviilioikeutta ja ympäristöoikeutta. Tutkinto, johon opinnot tähtäävät, on hallintotieteiden maisterin tutkinto, joka on ylempi korkeakoulututkinto ja yksi yhteiskuntatieteellisistä perustutkinnoista. Hallintotieteiden maisterin tutkinto antaa valmiudet johto- ja asiantuntijatehtäviin erityisesti julkiselle, mutta myös yksityiselle sektorille.

Mobirise

Legion kunniajäsenet

Tapio Määttä, Ympäristöoikeuden professori, OTT, laitoksen johtaja
Matti Tolvanen, Rikos- ja prosessioikeuden professori, OTT, laitoksen varajohtaja
Matti Myrsky, Vero-oikeuden professori, OTT
Juha Raitio, Eurooppa-oikeuden professori, OTT, Helsingin yliopisto

Ansioituneet legiolaiset

2008 Mika Nissinen
2009 Maija Pitkänen
2010 Heidi Kahelin
2011 Heini Eskelinen, Anna Nousiainen
2012 Tommi Majanen
2013 Olli Silvennoinen
2014 Outi Slant

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!

hallitus.legio@uef.fi

Laskutus