drag and drop website creator

MIKÄ LEGIO?

Legio Ostiensis ry eli Legio on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa oikeustieteiden laitoksella erikoisjuristeiksi opiskelevien ainejärjestö.

Ainejärjestö yhdistää saman tieteenalan opiskelijat: se ajaa jäsentensä etua osana yliopistoyhteisöä ja tarjoaa monipuolista toimintaa opintojen ohelle.

Järjestöön voi liittyä oikeustieteiden laitoksella HTK/HTM-opintoja opiskelevat sekä HTM-jatkotutkinto-opiskelijat.

Legio on perustettu syyskuussa 1997, kun julkisoikeuden pääaineopinnot tulivat mahdolliseksi. Oikeustieteiden laitos on perustettu elokuussa 1998, mistä lähtien nimenä oli vuoden 2002 alkuun asti julkisoikeuden laitos.

Legio on aktiivinen ja eloisa ainejärjestö. Toiminnassamme tärkeintä on tarjota huveja ja hyötyä jäsenillemme. Järjestämme paljon erilaista asiaohjelmaa ja vapaa-ajan tapahtumia.

Legion inspehtorina toimii professori Matti Tolvanen.

TUTKINNOT

HTK/HTM

Juridiikan erikoisaloille pätevöittävä yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutus johtaa HTK- ja HTM-tutkintoihin. Koulutusta on suunnattu pääaineittain osaamisalueille, joilla työmarkkinoilla on kysyntää erikoistuneista juridiikan asiantuntijoista. Tutkinnot perustuvat pääainemalliin, eli opiskelijat syventyvät valitsemaansa oikeudenalaan perinteisiä oikeustieteellisiä tutkintoja laajemmin

PÄÄAINEET

Pääaineisiimme kuuluvat eurooppaoikeus, finanssioikeus, hallinto-oikeus, lainsäädäntötutkimus, rikos- ja prosessioikeus ja rikollisuuden tutkimus, siviilioikeus sekä ympäristöoikeus. Tutkinto, johon opinnot tähtäävät, on hallintotieteiden maisterin tutkinto, joka on ylempi korkeakoulututkinto. HTM-tutkinto antaa valmiudet oikeudellisiin johto- ja asiantuntijatehtäviin niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille.

Mobirise

Legion kunniajäsenet

Tapio Määttä, Ympäristöoikeuden professori, OTT, laitoksen johtaja
Matti Tolvanen, Rikos- ja prosessioikeuden professori, OTT, laitoksen varajohtaja
Matti Myrsky, Vero-oikeuden professori, OTT
Juha Raitio, Eurooppa-oikeuden professori, OTT, Helsingin yliopisto

Ansioituneet legiolaiset

2008 Mika Nissinen
2009 Maija Pitkänen
2010 Heidi Kahelin
2011 Heini Eskelinen, Anna Nousiainen
2012 Tommi Majanen
2013 Olli Silvennoinen
2014 Outi Slant

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!

hallitus.legio@uef.fi

Laskutus