how to create a website

© Copyright 2017 Mobirise - All Rights Reserved

Fukseille 

Onnea uusi fuksi!

Fuksisivuston tarkoituksena on helpottaa opintojesi alkutaipaletta, jakaa tietoa sekä toivottaa sinut tervetulleeksi Legioon! Tästä osiosta löytyy tiiviisti tietoa Legiosta, fuksiviikon ohjelmasta ja tuutoreista.

Olet saavuttanut tavoitellun ja halutun opiskelupaikan Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Saavuttamasi opiskelupaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden itsesi kehittämiseen, paljon haasteita sekä loistavat tulevaisuudennäkymät juridiikan erityisasiantuntijana!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi. Liittymällä Legion jäseneksi saat käyttöösi kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Tervetuloa mukaan Legion aktiiviseen toimintaan! 

Tuutorit 2018-2019

Mobirise

Anna Ollila

Moikka!

Täällä kirjoittaa Anna Ollila, 22-vuotias toisen vuoden legiolainen, mutta jo kolmannen vuoden opiskelija.

Muutin Hämeenlinnasta Joensuuhun opiskelemaan siviili-, hallinto- ja ympäristöoikeutta, joista jokin muodostuu lopulliseksi pääaineekseni. Opintojen ja tuutoroinnin lisäksi minut löytää ELSAn (The European Law Students’ association) sekä ainejärjestömme Legion hallituksesta. Mikä tahansa huolesi sitten onkaan, liittyen opiskeluun tai vapaa-aikaan; ota meihin empimättä yhteyttä. Autamme sinua asiassa kuin asiassa.

Isosti onnea opiskelupaikastasi ja lämpimästi tervetuloa opiskelemaan oikeustieteitä kanssamme! Nähdään syksyllä!

040 0664602 / annaoll@uef.fi

Mobirise

Zeenab Khalil

Moi!

Olen Zeenab Khalil ja Legion tuutori 2018-2019. Lämpimät onnittelut uudesta opiskelupaikasta!

Olen kotoisin Nurmeksesta, joka sijaitsee melko lähellä Joensuuta. Joensuu on minulle siis tuttu paikka, joten jos joku uudessa kaupungissa askarruttaa, minulta voi tulla kyselemään.

Pääaineetta minulla ei vielä ole valittuna, mutta onneksi sitä saa ajan kanssa pohtia. Tulin opiskelemaan suoraan lukiosta, ja tiedän miten pihalla uusista opiskeluasioista voi olla.

Tyhmiä kysymyksia ei ole olemassakaan, joten kyselkää rohkeasti meiltä tuutoreilta ja muiltakin vanhemmilta opiskelijoilta, jos jokin painaa mieltä. Toivon näkeväni uudet fuskit aktiivisina osallistumassa yhteisiin tapahtumiin, sillä se on oiva tapa tutustua opiskelijakavereihin ja muihin ainejärjestön jäseniin. Poikkitieteellisten tapahtumien kautta myös muiden aineiden opiskelijat tulevat tutuksi.

En malta odottaa tulevaa fuskisyksyä. Tervetuloa Legioon!

040 6707712 / zeenabk@uef.fi

Mobirise

Riina Mäkikangas

Moikka,

Aivan ensimmäiseksi onnittelut opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa joukkoomme.

Olen Riina Mäkikangas, yksi ensi vuoden tuutoreista. Pääaineena luen rikos- ja prosessioikeutta ja syksyllä aloittelenkin kolmannen vuoden opintoja.

Olen alun perin kotoisin Kemistä, Pohjois-Suomesta, mutta lukion jälkeen olen kerennyt asumaan jo kolme vuotta Turussakin. Joensuuhun muutin viime syksynä ja olen kotiutunut tänne paremmin kuin hyvin. Tuutoroinnin ohella toimin myös Legion tapahtumatoimikunnassa sekä ELSA Joensuun hallituksessa.

Nähdään syksyllä!

050 3078671 / riinama@uef.fi 

Mobirise

Suvi Sillanpää

Moikku!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Joensuuhun sekä erityisesti osaksi Legiota!

Olen Suvi Sillanpää, 20-vuotias kolmannen vuoden opiskelija. Pääaineenani opiskelen lainsäädäntötutkimusta, ja tuutoroinnin lisäksi toimin myös Legion hallituksessa tiedotusvastaavana.

Olen kotoisin Sonkajärveltä, Pohjois-Savosta, ja Joensuussa olin ennen opiskelujen alkamista käynyt tasan kerran.

Vaikka kaupunkiin voikin aluksi tuntua hankalalta sopeutua, uusiin opiskelukavereihin tutustuminen ja itselle sopivien ympyröiden löytyminen helpottavat kovasti niin opintojen alussa, kuin vielä yliopistouran myöhemmissäkin vaiheissa. Me tuutorit pyrimmekin tekemään fuksisyksystänne mahdollisimman mukavan ja ikimuistoisen!

Syksyä innolla odottaen!

050 4924848 / suvisil@uef.fi 

Mobirise

Roosa Ylikoski

Hei!

Supersuuret onnittelut opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa Itä-Suomen yliopistoon!

Olen Roosa, syksyllä toisen vuoden opinnot aloittava opiskelija. Pääaineeneeni on melkein virallisesti hallinto-oikeus, jossa aion painottaa sosiaalioikeutta. Tuutoroinnin lisäksi minäkin toimin Legion hallituksessa tiedotusvastaavan hommissa.

Joensuuhun muutin kirjaimellisesti Suomen toiselta puolelta - vanhasta osoitteesta uuteen on matkaa täsmälleen puolituhatta kilometriä.

Älkää pelätkö lähettää kaikenlaisia mieltä vaivaavia kysymyksiä ja stressiviestejä meille tuutoreille: lukuisista unohtamisyrityksistä huolimatta muistamme kaikki miltä tuntui vapista pelosta ennen fuksiviikon alkamista. Oma paikka löytyy uusista kuvioista hämmästyttävän nopeasti ja kavereitakin tarttuu varmasti matkan varrella mukaan.

Nähdään syksyllä!

044 2963091 / roosay@uef.fi

Mobirise

Fanqi Zeng

Moikka,

Olen Fanqi, 23- vuotias julkisoikeuden opiskelija Valkeakoskelta. Aloitin opiskelut Joensuussa vuonna 2018 tammikuussa. Pääaine on vielä valitsematta mutta eiköhän se sieltä jossain vaiheessa selkiydy.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Joensuuhun, joka on kaunis kesäkaupunki (niinkuin jokainen suomalainen kunta) ja toimii myös muina vuodenaikoina. Yritän täyttää päiväni tekemällä kaikkea muuta kuin opiskella, mutta välillä minut löytää myös yliopistolta.

Mikä tahansa askarruttaakin opiskelijaelämässä, niin minun hihaa voi nykäistä niin etsitään vastaus kaikkeen.

Tervetuloa!  

FAQ
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aivan ensiksi opiskelupaikka on otettava vastaan määräaikaan mennessä opintopolku.fi -sivustolla tai hyväksymiskirjeen mukana lähetettävällä opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksella. Tutustu huolella myös ohjeisiin esimerkiksi Ilmoittautumisen osalta: https://kamu.uef.fi/opkirja-kategoriat/uuden-opiskelijan-ilmoittautuminen/.

Opintotuesta saan tarkempaa tietoa KAMUsta osoitteesta https://kamu.uef.fi/student-book/opintotuki/ sekä Kelalta.
Hoida opintotukiasiat kuntoon jo hyvissä ajoin ennen syksyn tukihakemusruuhkaa, niin saat tukesi varmasti ajoissa!

Ellin kautta saatavat yksiöt tuntuvat olevan todellakin kiven alla johtuen Joensuun huonosta asuntotilanteesta. Yksiötä saattaakin joutua jonottamaan Ellillä jopa useiden vuosien ajan. Käytä siis hyödyksi kaikki mahdolliset yksityiset asunnonvälityssivustot (Tori.fi yms), lehdet kuten Karjalainen sekä ole aktiivinen asian kanssa HETI kun tiedät tulevasi opiskelemaan Joensuuhun! Tutustu esimerkiksi OVV asuntopalveluiden vuokranvälitykseen osoitteessa https://www.ovv.com/joensuu.

Opiskelijakortilla saat monenlaisia etuja, esimerkiksi ateriat helposti alennettuun hintaan yliopiston ravintoloista sekä voit todistaa opiskeluoikeutesi nopeasti kaikissa paikoissa joissa luvataan halvempaa palvelua opiskelijoille. Ohjeet opiskelijakortin hankkimiseen löytyy osoitteesta http://isyy.fi/palvelut/opiskelijakortti/

Ekoina päivinä tarvitset mukaan vain reippaan mielen sekä positiivisen asenteen! Myös muistiinpanovälineet on hyvä pitää mukana. Ekoina päivinä tutustutaan tuutoreiden ja yliopiston ohjaamana yliopiston toimintaan sekä palveluihin. Illat taas vietetään rennoissa tunnelmissa tuutoreiden järjestämissä tutustumisilloissa sekä lukuisissa muissa tapahtumissa!

Opiskelu yliopistossa on huomattavasti erilaista kuin esimerkiksi lukiossa, sillä akateemisesta vapaudesta johtuen olet itse vastuussa opintojesi suunnittelusta ja etenemisestä. Vastuusta huolimatta kyseessä on kuitenkin vapaus, jolloin voit suunnitella opintosi juuri sinulle sopivaksi! Vastuu voi kuitenkin tuntua aluksi raskaalta, mutta muista, ettet ole asian kanssa yksin: kysy rohkeasti neuvoa esimerkiksi tuutoreilta, oikeustieteiden laitoksen HOPS-ohjaajilta tai muilta opiskelijoilta!

Jos sinulle heräsi joitain muita kysymyksiä tai jokin asia jäi vielä askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä tuutoreihin.

Mobirise

Hyödyllisiä linkkejä

Apua asiaan kuin asiaan

Lisätietoja opiskelun aloittamisesta löydät yliopiston uudelle opiskelijalle-sivuilta.
Oikeustieteiden laitoksen uudelle opiskelijalle –sivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa oikeustieteiden opintojen aloitukseen liittyen.
Opintotuesta saat tietoa Kelan kotisivuilta.
Koti-ikävän helpotukseen löydät tietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta. Myös Onnibussi ja Savonlinja kulkevat. 
Asuntoasioissa Sinua auttaa Joensuun opiskelija-asunnoista vastaava Joensuun Elli.
Opiskelijakortti on opiskelijan paras kaveri. Muista siis hankkia opiskelijakortti.
Lisätietoja Joensuusta löydät Joensuun kaupungin kotisivuilta.

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!

hallitus.legio@uef.fi

Laskutus
talous.legio@uef.fi

Puheenjohtaja Roosa Ylikoski
puheenjohtaja.legio@uef.fi
+358 44 2963091


Tietosuojaseloste

TILAA UUTISKIRJE

Jäsen, liity sähköpostilistallemme.

SEURAA MEITÄ