free site maker


ONNEA UUSI FUKSI!

Tästä osiosta löydät tuutorien esittelyt ja tiiviitä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Olet saavuttanut tavoitellun ja halutun opiskelupaikan Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Saavuttamasi opiskelupaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden itsesi kehittämiseen, paljon haasteita sekä loistavat tulevaisuudennäkymät juridiikan erityisasiantuntijana!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Tervetuloa mukaan Legion aktiiviseen toimintaan!

Tuutorit 2019 - 2020

Tuutorit auttavat opintojen aloittamisessa. Jos jokin mietityttää, ota yhteys kehen tahansa tuutoriin.

Mobirise

Susanna Hietala

Hei!

Olen Susanna Hietala, 23-vuotias siviilioikeuden opiskelija. Siviilioikeuden rinnalla luen lainvalmistelun opintoja sekä haaveenani olisi aloittaa yhteiskuntatieteiden puolelta jonkinnäköinen sivuaine. Olen itse päässyt opiskelemaan avoimen väylän kautta. Muutin viime syksynä Joensuuhun, ja todella nopeasti löysin paikkani täältä.

Alunperin olen kotoisin Nastolasta. Muutin lukioikäisenä Espooseen ja lopulta kun valmistuin Kauniaisten lukiosta vuonna 2015, otin suunnaksi Turun. Turussa ollessani löysin oman alan ja päädyin muutaman mutkan kautta lopulta Joensuuhun. Välivuosina kerkesin touhuta paljon, mutta fuksivuonna tapahtui vähintään yhtä paljon.

Opiskeluiden ja tuutoroinnin lisäksi minut voi nähdä hääräämässä SYY-Joensuun (Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaat, Joensuun paikallisjärjestö) hallituksessa sekä iki-ihanan ainejärjestömme Legio Ostiensiksen hallituksessa.

Tietotaitoa löytyy, jos jotain en tiedä, lupaan selvittää. Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin painaa mieltä. Voidaan yrittää ratkaista asia yhdessä.

Vielä kerran hurjasti onnea opiskelupaikasta ja hirmuisen lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Joensuuhun! Nähdään syksyllä!

Puh. 050 918 6340
S-posti: susannhi@uef.fi 

Mobirise

Nea Nurmela

Moi!

Onnittelut opiskelupaikasta ja lämpimästi tervetuloa Legioon!

Olen Nea Nurmela, 22-vuotias toisen vuoden opiskelija. Pääaineena luen finanssioikeutta ja sivuaineita kertyy hieman liikaakin. Olen kotoisin Kauhajoelta, Etelä-Pohjanmaalta ja ehdin lukion jälkeen asua kaksi ja puoli vuotta Turussa ennen muuttoa tänne Itä-Suomeen.

Joensuuhun kotiuduin yllättävän nopeasti ja mutkattomasti ja ihania ystäviä löytyi opiskelukavereista runsaasti, vaikka kesällä hieman jännittikin. Mahdollinen uusi kotipaikka ja uudet piirit voivat varmasti hermostuttaa, mutta tule rohkeasti mukaan tapahtumiin, Legiossa on lämmin ja vastaanottavainen ilmapiiri!

Tuutoroinnin, opiskelun ja harrastusten lisäksi päiviäni täyttävät myös edunvalvontavastaavan pesti Legiossa ja Secretary Generalina eli pääsihteerinä toimiminen ELSA Joensuun hallituksessa.

Tahdomme tuutoriporukalla tehdä fuksisyksystäsi ikimuistoisen. Meidän puoleemme voit kääntyä missä tahansa tilanteessa ja milloin vain, me autamme parhaamme mukaan.

Odotan innolla tapaamistanne! Nähdään syksyllä!

Puh. 050 567 2239
S-posti: neanur@uef.fi 

Mobirise

Janita Luukkonen

Moikka!

Suuret onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa opiskelemaan kanssamme oikeustieteitä!

Olen Janita Luukkonen, 23-vuotias toisen vuoden opiskelija. Kotoisin olen Etelä-Savosta, Savonlinnasta, mistä käsin aloitin oikeustieteiden opinnot avoimessa yliopistossa 2016 ja siirryin tutkinto-opiskelijaksi tänne Joensuuhun tammikuussa 2019. Pääainetta minulla ei vielä ole, mutta opintoni ovat painottuneet hallinto-, rikos- ja siviiliprosessioikeuden kursseihin.

Tammikuussa aloittaneena en päässyt osallistumaan fuksiviikoille, minkä vuoksi kanssaopiskelijoiden löytäminen ja opintojen aloittaminen itsenäisesti oli hieman haastavaa. Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli meinaat jäädä ulkopuolelle, jotta saamme sinut osaksi yhteisöämme!

Tuutoroinnin lisäksi elämäni pyörii ahkeran opiskelun, urheilun ja Netflix-maratonien ympärillä. Pidemmillä vapailla poistun yleensä paikkakunnalta kotipuoleeni, mutta olen tarvittaessa saatavilla puhelimen tai sosiaalisen median välityksellä. Parhaiten minuun saa yhteyden whatsapp- tai tekstiviestillä.

Me tuutorit olemme täällä Sinua varten ja pyrimme tekemään fuksivuodestasi mahdollisimman ikimuistoisen! Nähdään syksyllä!

Puh. 050 405 9886
S-posti: janitalu@uef.fi 

Mobirise

Iina Sallinen

Moi!

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Legioon!
Olen Iina Sallinen, 20-vuotias toisen vuoden opiskelija. Pääaineena opiskelen hallinto-oikeutta ja sivuaineena ainakin tällä hetkellä tarkoituksena on opiskella lainsäädäntötutkimusta ja kauppatieteiden puolelta johtamista. Kotoisin olen Heinävedeltä, Joensuun läheltä Etelä-Savon puolelta.

Opiskelujen ja tuutoroinnin lisäksi olen ainejärjestömme Legio Ostiensiksen hallituksessa Manipulus-vastaavana, eli teen lehteämme Manipulusta ja päivitän Manipulus-blogia. Sen lisäksi olen kotipaikkakuntani partiolippukunnan lippukunnanjohtaja, joten tekemistä piisaa!

Tulin opiskelemaan Itä-Suomen yliopistoon todistusvalinnan kautta suoraan lukion jälkeen, joten viime syksy toi mukanaan paljon uusia muutoksia. Kokemuksesta voin sanoa, että ei kannata jännittää liikaa, sillä täällä teitä odottaa lämmin ja ihana vastaanotto!

Me tuutorit olemme sitä varten, että teidän fuksisyksystänne tulee elämänne parasta aikaa. Meiltä voi myös kysyä neuvoa ja apua asiassa kuin asiassa ja autamme teitä parhaamme mukaan.

Syksyllä nähdään!

Puh. 044 3845 341
S-posti: iinasal@uef.fi 

Mobirise

Tatu Eloranta

Moi!

Onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa Joensuuhun ja Legioon!

Olen Tatu Eloranta, 20-vuotias toisen vuoden opiskelija. Sain opiskelupaikkani suoraan lukiosta, mutta lykkäsin opintojeni aloittamista armeijan takia vuodella ja aloitinkin vasta viime syksynä. Pääaine on minulla vielä harkinnan alla, mutta aikaa sen päättämiseen on onneksi todella paljon.

Tuutoroinnin lisäksi olen myös ainejärjestömme Legio Ostiensiksen tapahtumatoimikunnassa, joten tulen pyörimään paljon syksyn tapahtumissa.

Alun perin olen kotoisin Iisalmesta Pohjois-Savosta. En tuntenut Joensuuta ollenkaan tänne muuttaessani, mutta kaupunki tuli fuksiviikkojen tapahtumissa nopeasti tutuksi. Tapahtumissa sain myös paljon uusia ystäviä, joten suosittelen lämpimästi teitäkin osallistumaan alkuviikkojen ohjelmaan.

Me tuutorit olemme valmiit auttamaan teitä kaikissa pulmatilanteissa, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Syksyllä tavataan!

Puh. 040 575 7001
S-posti: tatuelo@uef.fi 

Mobirise

Emma Vanninen

Moi!

Lämpimästi tervetuloa oikeustieteiden opiskelun pariin. Olen Emma Vanninen, pian 23-vuotias julkisoikeuden opiskelija. Opintoni ovat painottuneet lainvalmistelun sekä siviilioikeuden pariin, joiden rinnalla opiskelen myös kauppatieteitä.

Joensuu on kotikaupunkini, joten voisinpa sanoa tuntevani sen kaupunkina jo varsin hyvin. Opiskeluiden aloittaminen yliopistossa avasi kuitenkin samalla minulle myös aivan uuden näkökulman kaupunkiin opiskelijaelämään tutustumisen ohella, mikä yllätti minut positiivisesti!

Opintojen, töiden ja tuutoroinnin ohella vietän vapaa-aikaa mielelläni hevoseni sekä kahden koirani parissa ja toisinaan muutoinkin liikkuen ja urheillen.

Mikä tahansa askarruttaakin, meihin voi ottaa asiassa kuin asiassa rohkeasti yhteyttä! Minut tavoittaa näppärimmin esimerkiksi whatsappin välityksellä.

Tervetuloa opiskelemaan ihanaan Joensuuhun sekä mukaan mahtavaan opiskelijayhteisöömme!

Puh. 045 120 9664
S-posti: emmavan@uef.fi 

Mobirise

Pihla Kamppi

Moi!

Olen Pihla Kamppi, pian 23-vuotias kolmannen vuoden opiskelija. Pääaineenani luen finanssioikeutta ja sivuaineina luen siviilioikeutta ja lainvalmistelua sekä välillä myös kasvatustieteitä. Ennen Joensuuhun muuttoa olen asunut lähes koko elämäni Jyväskylässä.

Tuutoroinnin ohella myös ainejärjestöjutut ovat kovasti lähellä sydäntä ja tällä hetkellä toimin ainejärjestömme Legio Ostiensiksen sihteerinä ja vuosijuhlavastaavana. Myös ELSA Joensuun hallituksessa on tullut oltua aiemmin.

Vapaa-ajalla, sen mitä aikaa jää työssäkäynniltä sekä opiskeluilta, tykkään viettää aikaa ystävien kanssa ja käydä Energyllä jumppailemassa. Aika varmasti mut löytää myös opiskelijatapahtumista.

Ihan mikä tahansa askarruttaakin, niin meille saa aina laittaa viestiä!
Tervetuloa Joensuuhun ja Legioon, syksyllä nähdään!

Puh. 040 547 6554
S-posti: pihlak@uef.fi 

Fuksi-FAQ:
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aivan ensiksi opiskelupaikka on otettava vastaan määräaikaan mennessä opintopolku.fi -sivustolla tai hyväksymiskirjeen mukana lähetettävällä opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksella. Tutustu huolella myös ohjeisiin esimerkiksi Ilmoittautumisen osalta: https://kamu.uef.fi/student-book/uuden-perustutkinto-opiskelijan-ilmoittautuminen/.

Opintotuesta saan tarkempaa tietoa KAMUsta osoitteesta https://kamu.uef.fi/student-book/opintotuki/ sekä Kelalta.

Hoida opintotukiasiat kuntoon jo hyvissä ajoin ennen syksyn tukihakemusruuhkaa, niin saat tukesi varmasti ajoissa!

Ellin kautta saatavat yksiöt tuntuvat olevan todellakin kiven alla johtuen Joensuun huonosta asuntotilanteesta. Yksiötä saattaakin joutua jonottamaan Ellillä jopa useiden vuosien ajan. Käytä siis hyödyksi kaikki mahdolliset yksityiset asunnonvälityssivustot (Tori.fi yms), lehdet kuten Karjalainen sekä ole aktiivinen asian kanssa HETI kun tiedät tulevasi opiskelemaan Joensuuhun! Tutustu esimerkiksi OVV asuntopalveluiden vuokranvälitykseen osoitteessa https://www.ovv.com/joensuu.

Opiskelijakortilla saat monenlaisia etuja, esimerkiksi ateriat helposti alennettuun hintaan yliopiston ravintoloista sekä voit todistaa opiskeluoikeutesi nopeasti kaikissa paikoissa joissa luvataan halvempaa palvelua opiskelijoille. Ohjeet opiskelijakortin hankkimiseen löytyy osoitteesta https://www.isyy.fi/palvelut/jasenyys/opiskelijakortti

Ekoina päivinä tarvitset mukaan vain reippaan mielen sekä positiivisen asenteen! Myös muistiinpanovälineet on hyvä pitää mukana. Ekoina päivinä tutustutaan tuutoreiden ja yliopiston ohjaamana yliopiston toimintaan sekä palveluihin. Illat taas vietetään rennoissa tunnelmissa tuutoreiden järjestämissä tutustumisilloissa sekä lukuisissa muissa tapahtumissa!

Opiskelu yliopistossa on huomattavasti erilaista kuin esimerkiksi lukiossa, sillä akateemisesta vapaudesta johtuen olet itse vastuussa opintojesi suunnittelusta ja etenemisestä. Vastuusta huolimatta kyseessä on kuitenkin vapaus, jolloin voit suunnitella opintosi juuri sinulle sopivaksi! Vastuu voi kuitenkin tuntua aluksi raskaalta, mutta muista, ettet ole asian kanssa yksin: kysy rohkeasti neuvoa esimerkiksi tuutoreilta, oikeustieteiden laitoksen HOPS-ohjaajilta tai muilta opiskelijoilta!

Jos sinulle heräsi joitain muita kysymyksiä tai jokin asia jäi vielä askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä tuutoreihin.

Mobirise

Hyödyllisiä linkkejä

Apua asiaan kuin asiaan

Lisätietoja opiskelun aloittamisesta löydät yliopiston uudelle opiskelijalle-sivuilta.
Oikeustieteiden laitoksen uudelle opiskelijalle –sivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa oikeustieteiden opintojen aloitukseen liittyen.

Opintotuesta saat tietoa Kelan kotisivuilta.
Koti-ikävän helpotukseen löydät tietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta. Myös Onnibussi ja Savonlinja kulkevat. 

Asuntoasioissa Sinua auttaa Joensuun opiskelija-asunnoista vastaava Joensuun Elli.

Opiskelijakortti on opiskelijan paras kaveri. Muista siis hankkia opiskelijakortti.
Lisätietoja Joensuusta löydät Joensuun kaupungin kotisivuilta.

Mobirise
Legio Ostiensis ry 

Posti
Itä-Suomen yliopisto/oikeustieteet
PL 111
80101 Joensuu
Y-tunnus: 1776916-6

Legion toimisto on Haltia-rakennuksen 2. kerroksessa, huoneessa 212

Toimistopäivystykset

Yhteystiedot

Yhdistyksen hallitus
hallitus.legio@uef.fi
Yhdistyksen hallituksen jäsenet

Laskutus
talous.legio@uef.fi

Puheenjohtaja Roosa Ylikoski
puheenjohtaja.legio@uef.fi
+358 44 2963091

Tietosuojaseloste

Legio somessa

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!