© Copyright 2017 Mobirise - All Rights Reserved

mobile website builder

Fukseille 

Onnea uusi fuksi!

Fuksisivuston tarkoituksena on helpottaa opintojesi alkutaipaletta, jakaa tietoa sekä toivottaa sinut tervetulleeksi Legioon! Tästä osiosta löytyy tiiviisti tietoa Legiosta, fuksiviikon ohjelmasta ja tuutoreista.

Olet saavuttanut tavoitellun ja halutun opiskelupaikan Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Saavuttamasi opiskelupaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden itsesi kehittämiseen, paljon haasteita sekä loistavat tulevaisuudennäkymät juridiikan erityis- tai yleisasiantuntijana!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös railakas opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi. Liittymällä Legion jäseneksi saat käyttöösi kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Tervetuloa mukaan Legion aktiiviseen toimintaan!

Tuutorit

Mobirise

Ella Lindtsröm

Moi!

Onnittelut mahtavasta opiskelupaikasta! Olen Ella Lindström, yksi uusista tuutoreista. Toimin myös Legion hallituksessa fuksivastaavana. Pääaineenani opiskelen lainsäädäntötutkimusta ja syksyllä aloitan kolmannen vuoden opinnot.

Olen kotoisin Tampereelta ja tieni Joensuuhun kulki kansanopiston kautta. Sitä ennen tuli vietettyä pari välivuottakin. Joensuu oli itselleni täysin vieras kaupunki, mutta tänne kotiutui onneksi nopeasti. Itä-Suomen yliopistossa ja erityisesti Legiossa olen viihtynyt todella hyvin. Jos mikään opintojen aloittamisessa mietityttää, vastailen kysymyksiin mielelläni. Myös muuten vaan saa tulla juttelemaan.

Tervetuloa ja syksyllä tavataan!

0505439947 / ellali@uef.fi

Mobirise

Minna Koivula

Moi!

Olen Minna Koivula, syksyllä toisen vuoden opiskelija ja teidän tuleva tuutorinne. Pääaineekseni on valikoitumassa finanssioikeus. Olen kotoisin Vääksystä, Lahden seudulta ja pääsin tänne Joensuuhun opiskelemaan suoraan lukiosta. Olenkin tuutoriporukkamme juniori. Tuutorina olemisen ohella olen myös sekä Legion että SYY-Joensuun hallituksissa.

En tuntenut etukäteen Joensuusta ketään opiskelijaympyröistä, mutta osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ihmisiin tutustui nopeasti. Kehotankin teitä kaikkia fukseja tulemaan mukaan erilaisiin meidän järjestämiin tapahtumiin, sillä opiskelu maistuu paremmalta, kun ympärillä on tuttuja, mukavia tyyppejä.

Onnittelut opiskelupaikasta ja toivottavasti näemme syksyllä!

040 1305400 / mintik@uef.fi

Mobirise

Pihla Oivanen

Moikka ja onnittelut opiskelupaikasta!

Olen Pihla, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija ja yksi tuutoreistanne. Pääainevalintaani pohdin vielä, ja todennäköisesti tulen syventymään joko ympäristöoikeuteen tai lainsäädäntötutkimukseen.

Olen kotoisin Espoosta ja muutin Joensuuhun viime syksynä tuntematta täältä ketään. Olen kuitenkin viihtynyt kaupungissa mainiosti ja löytänyt mahtavia uusia tuttavuuksia erityisesti legiolaisten joukosta. Opiskelun ohella tykkään harrastaa liikuntaa, viettää aikaa kavereiden kanssa ja osallistua erilaisiin opiskelijatapahtumiin

Älä epäröi kysyä, jos jokin asia vaivaa mieltäsi. Ja totta kai ihan muutenkin vaan saa tulla juttelemaan!

Nähdään syksyllä!

0440306966 / pihlao@uef.fi

Mobirise

Heini Väyrynen

Moi,

Olen Heini Väyrynen ja toimin ensi lukuvuoden tuutorinanne. Opiskelen kolmatta vuotta finanssioikeutta.

Alunperin olen kotoisin Oulusta, mutta ennen Joensuuhun muuttoa ehdin välissä kotoutua Lahteenkin. Joensuu opiskelukaupunkina ja legiolaiset ovat yllättäneet hyvin positiivisesti. Tavoitteenani onkin saada teidät kotoutumaan tänne yhtä hyvin.

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa osaksi Legiota!

0451829272 / heinva@uef.fi

Mobirise

Anni Saari

Moikka!

Olen Anni Saari, yksi tuutoreistanne. Olen elänyt koko elämäni Kouvolan Valkealassa, kunnes opintoni johtivat opistovuoden jälkeen Joensuuhun. Syksyllä aloitan kolmannen vuoteni, pääaineenani siviilioikeus.

Olen kotoutunut hyvin Joensuuhun ja pidän kaupungista todella paljon. Olen tutustunut upeisiin ihmisiin sekä omasta ainejärjestöstäni että sen ulkopuolelta. Opiskelu on mielenkiintoista ja antoisaa, mutta välillä hyvinkin rankkaa. Erilaisia tapahtumia ja rientoja riittää kuitenkin tasapainottamaan ahkerointia.

Minunkin puoleeni voi kääntyä, jos jokin askarruttaa. Tervetuloa opiskelemaan julkisoikeutta ja osaksi Legio Ostiensista! Nähdään syksyllä!

0456529524 / annks@uef.fi

FAQ
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aivan ensiksi opiskelupaikka on otettava vastaan määräaikaan mennessä opintopolku.fi -sivustolla tai hyväksymiskirjeen mukana lähetettävällä opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksella. Tutustu huolella myös ohjeisiin esimerkiksi ilmoittautumisen osalta http://www.uef.fi/opiskelu/opiskeluoikeus.

Opintotuesta saan tarkempaa tietoa yliopiston sivuilta osoitteesta http://www.uef.fi/opiskelu/opintotuki sekä Kelalta.
Hoida opintotukiasiat kuntoon jo hyvissä ajoin ennen syksyn tukihakemusruuhkaa, niin saat tukesi varmasti ajoissa!

Ellin kautta saatavat yksiöt tuntuvat olevan todellakin kiven alla johtuen Joensuun huonosta asuntotilanteesta. Yksiötä saattaakin joutua jonottamaan Ellillä jopa useiden vuosien ajan. Käytä siis hyödyksi kaikki mahdolliset yksityiset asunnonvälityssivustot (Tori.fi yms), lehdet kuten Karjalainen sekä ole aktiivinen asian kanssa HETI kun tiedät tulevasi opiskelemaan Joensuuhun! Tutustu esimerkiksi OVV asuntopalveluiden vuokranvälitykseen osoitteessa https://www.ovv.com/joensuu.

Opiskelijakortilla saat monenlaisia etuja, esimerkiksi ateriat helposti alennettuun hintaan yliopiston ravintoloista sekä voit todistaa opiskeluoikeutesi nopeasti kaikissa paikoissa joissa luvataan halvempaa palvelua opiskelijoille. Ohjeet opiskelijakortin hankkimiseen löytyy osoitteesta http://isyy.fi/palvelut/opiskelijakortti/

Ekoina päivinä tarvitset mukaan vain reippaan mielen sekä positiivisen asenteen! Myös muistiinpanovälineet on hyvä pitää mukana. Ekoina päivinä tutustutaan tuutoreiden ja yliopiston ohjaamana yliopiston toimintaan sekä palveluihin. Illat taas vietetään rennoissa tunnelmissa tuutoreiden järjestämissä tutustumisilloissa sekä muissa lukuisissa tapahtumissa!

Opiskelu yliopistossa on huomattavasti erilaista kuin esimerkiksi lukiossa, sillä akateemisesta vapaudesta johtuen olet itse vastuussa opintojesi suunnittelusta ja etenemisestä. Vastuusta huolimatta kyseessä on kuitenkin vapaus, jolloin voit suunnitella opintosi juuri sinulle sopivaksi! Vastuu voi kuitenkin tuntua aluksi raskaalta, mutta muista, ettet ole asian kanssa yksin: kysy rohkeasti neuvoa esimerkiksi tuutoreilta, oikeustieteiden laitoksen HOPS-ohjaajilta tai muilta opiskelijoilta!

Jos sinulle heräsi joitain muita kysymyksiä tai jokin asia jäi vielä askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä tuutoreihin.

Mobirise

Hyödyllisiä linkkejä

Apua asiaan kuin asiaan

Lisätietoja opiskelun aloittamisesta löydät yliopiston uudelle opiskelijalle-sivuilta.
Oikeustieteiden laitoksen uudelle opiskelijalle –sivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa oikeustieteiden opintojen aloitukseen liittyen.
Opintotuesta saat tietoa Kelan kotisivuilta.
Koti-ikävän helpotukseen löydät tietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta. Myös Onnibussi kulkee. 
Asuntoasioissa Sinua auttaa Joensuun opiskelija-asunnoista vastaava Joensuun Elli.
Opiskelijakortti on opiskelijan paras kaveri. Muista siis hankkia opiskelijakortti.
Lisätietoja Joensuusta löydät Joensuun kaupungin kotisivuilta.

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!

hallitus.legio@uef.fi

Laskutus
talous.legio@uef.fi

Puheenjohtaja Heini Väyrynen
puheenjohtaja.legio@uef.fi
+358 451829272


Tietosuojaseloste

TILAA UUTISKIRJE

Liity sähköpostilistallemme.

SEURAA MEITÄ