ONNEA UUSI FUKSI!

Tästä osiosta löydät tuutorien esittelyt ja tiiviitä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Olet saavuttanut tavoitellun ja halutun opiskelupaikan Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Saavuttamasi opiskelupaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden itsesi kehittämiseen, paljon haasteita sekä loistavat tulevaisuudennäkymät juridiikan erityisasiantuntijana!

Edessäsi on tiiviiden viiden opiskeluvuoden lisäksi myös antoisa opiskelijaelämä, jossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry jäsenineen toimii oppaanasi.

Liittymällä Legion jäseneksi saat kaikki Legion tarjoamat edut ja tapahtumat. Opiskelu on ainutlaatuista aikaa elämässäsi, joten otetaan siitä kaikki irti!

Tervetuloa mukaan Legion aktiiviseen toimintaan!

Tuutorit 2020 - 2021

Tuutorit auttavat opintojen aloittamisessa. Jos jokin mietityttää, ota yhteys kehen tahansa tuutoriin.

Mobirise

Siiri Huotari

Moi!

Onnittelut opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa Legioon!

Olen Siiri Huotari, 22-vuotias toisen vuoden opiskelija. Pääaineeni osalta en ole tehnyt vielä valintaa, mutta onneksi päätöksentekoon on hyvin aikaa. Sain opiskelupaikkani todistusvalinnan kautta ja ennen opintojeni aloittamista minulla oli yksi välivuosi lukion jälkeen.

Tuutoroinnin lisäksi olen ainejärjestömme Legio Ostiensiksen tapahtumatoimikunnan toiminnassa mukana auttamassa tapahtumien järjestämisessä.
Olen alun perin kotoisin Kuhmosta Kainuusta, mutta suurimman osan elämästäni olen asunut Kuopion seudulla Pohjois-Savossa. Joensuu oli minulle ennestään tuttu paikka, mutta kaupunkia osaa katsoa aivan uusin silmin, kun täällä asuu ja pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Joensuuhun ja uusiin opiskelijatovereihin pääsee tietysti tutustumaan orientaatioviikkojen tapahtumissa, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa.
Toivon näkeväni sinut syksyllä!
shuotari@uef.fi

Mobirise

Emilia Puolakka

Moi!

Onnea uudesta opiskelupaikasta ja tervetuloa Legioon!

Olen Emilia Puolakka, 22-vuotias ja käyn toisen vuoden opintoja. Olen kotoisin Oulusta ja muutin Joensuuhun aloittaessani opinnot avoimen yliopiston kautta. Pääaineeni on rikos- ja prosessioikeus ja olen myös aina ollut kiinnostunut psykologiasta, joten luonnollisesti valitsin sivuaineekseni oikeuspsykologian. Lainsäädäntötutkimus sivuaineena vaikuttaa myös todella mielenkiintoiselta.

Olen asunut Joensuussa nyt kaksi vuotta ja voin sanoa, että Joensuu on mukava kaupunki! Vannoin joskus, etten muuta Oulua pienempään kaupunkiin vaikka mikä olisi, mutta täällä sitä ollaan. Opiskelukaupunkina Joensuu on kuitenkin kätevä, kun yliopisto ja ydinkeskusta ovat niin lähellä toisiaan, että kävelemällä pääsee helposti ja nopeasti paikasta toiseen. Keskustan lähialueelta löytyy myös paljon virkistyspaikkoja ja ulkoilureittejä, joten kaikki mitä voit tarvita löytyy suhteellisen lyhyen matkan päästä.

Harrastan ulkoilua vuodenajasta riippumatta. Talvisin tykkään hiihtää mökillä Lapissa ja kesäisin tykkään lenkkeillä. Minut voi bongata koirani Pihlan kanssa joen varrelta iltaisin lenkiltä. Parasta viihdettä ovat tosi-tv-sarjat ja leipominen. Tykkään nauraa ja omaan hyvin huonon huumorintajun. Ei siis kynnystä lähestyä!

Jos jokin opiskeluun liittyvä asia mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä meihin tuutoreihin niin ratkaistaan asia yhdessä.

Aurinkoista kesää ja syksyllä nähdään! 

Mobirise

Marika Juntunen

Moikka!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa osaksi Legiota!

Olen Marika Juntunen, 22-vuotias toisen vuoden opiskelija. Suoritin opintoja avoimessa yliopistossa ja sain opiskelupaikan avoimen väylän kautta, joten periaatteessa aloitan jo kolmannen vuoden opintoja. Pääaineena opiskelen finanssioikeutta ja sivuaineena siviilioikeutta.

Alun perin olen kotoisin Suomussalmelta, mutta olen asunut Joensuussa jo muutaman vuoden ajan. Opiskelukavereista löytyi ihania ystäviä, ja suosittelenkin osallistumaan rohkeasti eri tapahtumiin!

Jos jokin asia askarruttaa, meille voi aina laittaa viestiä. Me autamme parhaamme mukaan.

Nähdään syksyllä!

s-posti: marijun@uef.fi

Mobirise

Peppina Iivonen


Tervehdys ja paljon onnea koulupaikasta!

Olen Peppina Iivonen ja yksi tuutoreistanne. Olen 25-vuotias toisen vuoden siviilioikeuden opiskelija. Olen kiinnostunut useista eri oikeudenaloista, ja onneksi tutkintomme mahdollistaakin opiskelun laajasti oman kiinnostuksen mukaan.

Olen kotoisin Porista, mutta asuin useamman vuoden Turussa ennen Joensuuhun muuttoa ja opiskelin avoimessa yliopistossa töiden ohella. Muutin viime syksynä Joensuuhun ilman, että olin koskaan käynytkään kaupungissa. Aluksi jännitti uusi kaupunki ja opintojen aloitus, mutta kaikki meni mukavasti ja Joensuuhun oli helppo sopeutua! Muistan varmasti yliopiston alun ja fuksisyksyn aina. Meidän tuutorien tehtävänä onkin varmistaa, että teidän fuksisyksystä tulee vähintään yhtä mahtava.

Arkeni pyörii toki suurimmaksi osaksi opintojen parissa, mutta opiskelujen ohessa ehtii muutakin. Tykkään liikkua paljon, viettää aikaa kavereiden kanssa ja olen myös ELSA Joensuun hallituksessa pääsihteerinä vuonna 2020-2021.

Legioon on helppo tulla mukaan ja tapahtumat ovat hieno tilaisuus tehdä uusia kavereita!

Meihin tuutoreihin kannattaa ottaa yhteyttä, jos jokin asia mietityttää. Minuun saa helpoiten yhteyden Whatsapin, sähköpostin tai somekanavien välityksellä. Nähdään syksyllä!

Mobirise

Valtteri Halonen

Moro!

Onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa ainejärjestöömme Legioon!

Olen Valtteri Halonen, neljännen vuoden julkisoikeuden opiskelija. Alun perin olen aloittanut opinnot avoimessa yliopistossa ja myöhemmin siirtynyt tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Pääaineena opiskelen finanssioikeutta.

Alun perin olen kotoisin Kangasalta Pirkanmaalta, mutta suurimman osan elämääni olen asunut viereisessä kaupungissa Valkeakoskella. Joensuuhun muutin 2017, joten kaupunki on nykyään jo varsin tuttu ja olen viihtynyt hyvin. Fuksiviikkojen aikana kaupunki tulee tutuksi ja uusia ystäviä löytyy varmasti muista opiskelijoista, joten suosittelen vahvasti osallistumista ainejärjestön tapahtumiin. Avoimen opiskelijat voivat liittyä Legion kannattajajäseniksi ja siten osallistua tapahtumiin, kuten fuksiviikoille.

Tuutoroinnin lisäksi olen myös ainejärjestömme Legion tapahtumavastaava yhdessä Lauran kanssa, joten tulen pyörimään paljon syksyn tapahtumissa myös fuksiviikkojen ulkopuolella. Vapaa-ajalla harrastan suunnistusta ja myös chilien kasvatuksen voinee laskea harrastukseksi.

Syksyllä nähdään!

S-posti: valha@uef.fi

Mobirise

Laura Merisaari

Hei!

Onnittelut opiskelupaikastasi ja tervetuloa Legioon!

Olen Laura Merisaari, kolmannen vuoden finanssioikeuden pääaineopiskelija. Sivuaineena tulee opiskeltua vähän kaikkea, mutta erityisesti tulee opiskeltua kauppatieteiden puolelta laskentatoimen opintoja. Sisään pääsin papereilla suoraan lukiosta.

Alun perin olen kotoisin Suomen Turusta, mutta muutin 2018 opintojen perässä Joensuuhun. Uusi kaupunki vaikutti alkuun todella vieraalta näin ihmisenä, joka ei ole koskaan edes käynyt Tamperetta idempänä. Fuksiviikoilla pääsee kuitenkin tutustumaan hyvin uuteen kaupunkiin ja uusiin opiskelijoihin. Suosittelen siis vahvasti ainejärjestön tapahtumiin osallistumista!

Tuutoroinnin lisäksi olen ainejärjestömme tapahtumavastaava yhdessä Valtterin kanssa. Lisäksi minut voi löytää ELSA:n (European Law Students Association) puheenjohtajapaikalta. Suosittelen kaikille uusille myös ELSA:n tapahtumiin osallistumista ja toimintaan liittymistä! Ainejärjestötoiminnan lisäksi omistan kaksi suloista koiraa, jotka tulevat varmasti tutuiksi kaikille fuksiviikkojen aikana. Missä ulkotapahtuma, siellä koirat!

Nähdään syksyllä!

S-posti: mialaura@uef.fi 

Fuksi-FAQ:
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onnea opiskelupaikasta! Muista ottaa opiskelupaikkasi vastaan Opintopolussa ja ilmoittautua läsnäolevaksi yliopiston ohjeiden mukaan. Tutustu yliopiston uuden opiskelijan perehdytykseen UEF Kamussa.

Opintotukea voit hakea Kelan asiointipalvelussa.

Kannattaa hyödyntää Facebook-ryhmiä ja muita vuokrailmoitusalustoja. Joensuussa on paljon yksityisiä vuokranantajia.

Voit ottaa käyttöösi Frankin tai Pivon opiskelijakortin. Lisätietoa opiskelijakortista saat UEF Kamusta ja ISYY:n sivuilta.

Kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi muistiinpanovälineet ja opiskelijakortti tai opiskelutodistus opiskelijahintaista ruokailua varten.

Ensimmäisinä päivinä esimerkiksi tutustutaan yliopistoelämään, kampukseen ja opiskelukavereihin tuutoreiden ja yliopiston henkilökunnan johdolla. Aikataulu löytyy Smart Startista.

Yleensä ilta-aikaan ja viikonloppuisin tuutorit ja ainejärjestö järjestävät vapaamuotoisempaa ohjelmaa.

Mobirise

Hyödyllisiä linkkejä

Apua asiaan kuin asiaan

Lisätietoja opiskelun aloittamisesta löydät yliopiston uudelle opiskelijalle -sivuilta.
Oikeustieteiden laitoksen sivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa oikeustieteiden opintojen aloitukseen liittyen.

Opintotuesta saat tietoa Kelan kotisivuilta.
Koti-ikävän helpotukseen löydät tietoja VR:n ja Matkahuollon sivuilta. Myös Onnibus ja Savonlinja kulkevat. 
Asuntoasioissa sinua auttaa Joensuun opiskelija-asunnoista vastaava Joensuun Elli.
Opiskelijakortti on opiskelijan paras kaveri. Muista siis hankkia opiskelijakortti.
Lisätietoja Joensuusta löydät Joensuun kaupungin kotisivuilta.

Mobirise
Legio Ostiensis ry 

Posti
Itä-Suomen yliopisto/oikeustieteet
PL 111
80101 Joensuu
Y-tunnus: 1776916-6

Legion toimisto on Haltia-rakennuksen 2. kerroksessa, huoneessa 212

Toimistopäivystykset

Legio somessa

Tsekkaa kuvat ja uutiset Twitteristä ja Facebookista sekä Instagramista!  

Yhteydenottolomake

This website was designed with Mobirise template